Rick: Het is gewoon goed voor elkaar hier

Dat de wasserijwereld een uitdagende wereld is om in te werken, heeft Rick van den Bosch (21) inmiddels wel ontdekt. ‘Het kostte wel een tijdje om me alle systemen eigen te maken en ze ook te kunnen toepassen in mijn dagelijks werk. Maar nu ik een groot deel in de vingers heb, ook mede dankzij de goede interne begeleiding, maakt dat het werk ook echt veel leuker.’

Hij werkt sinds half oktober 2016 bij WSP en heeft zijn plek op de afdeling verkoop binnendienst inmiddels helemaal gevonden. ‘Ik ben sales engineer. Dat wil zeggen dat we de lay-outs tekenen van de projecten die door de verkopers zijn verkocht. Zowel voor WSP als voor ons softwareproduct Laundry Dashboard. Daarnaast doe ik ook wat tekenwerk voor de afdeling elektrische engineering.’ Sinds kort maakt hij ook offertes, dat maakt het werk nog leuker. ‘Dan ben je echt bezig met het totaalplaatje, een wasserij van A tot Z.’ Daarvoor gaat hij af en toe mee naar klanten in binnen- en buitenland. ‘Dat is de kers op de taart. Bij de klant aan tafel en meedenken over de beste oplossing.’

Via een sollicitatie kwam hij bij WSP binnen. ‘Ik had tijdens mijn studie al eens van WSP gehoord. Het leek me een leuk bedrijf om voor te werken. En dat is ook zo gebleken.’ Over de vraag wat er leuk is aan WSP hoeft Rick niet lang te denken: ‘De gezelligheid. En dat alles goed is geregeld. Zelfs over de inrichting van het archief wordt goed nagedacht, een plan gemaakt en het vervolgens in één keer goed uitgevoerd. Dat is een fijne manier van werken. Zorgvuldig en efficiënt. Zo proberen wij ook naar onze klanten te zijn’.

Sociaal is WSP volgens Rick ook. ‘We drinken twee keer op een dag gezamenlijk koffie in de kantine. Zo krijg je ook de kans om collega’s waar je niet bij in de buurt werkt, beter te leren kennen. Net als bij het mountainbiken bijvoorbeeld. Dat je dan de fiets én de kleding van WSP kunt krijgen, en allemaal in hetzelfde tenue rijdt, is ook zo’n voorbeeld van dat het gewoon goed voor elkaar is hier’.

Onze mensen

Werken bij WSP Systems

WSP Systems – innovatieve technologie voor de industriële wasserij. Klinkt saai? Echt niet! Met ruim 60 werknemers werken we elke dag aan oplossingen voor onze klanten in de wasserijwereld. Een wereld waar je misschien nooit bij stil stond dat ‘ie bestond. Maar als je er eenmaal in rondloopt, snap je hoe mooi ons werk is.

Bekijk vacatures Bekijk corporate site